МЕРЕЊА ВО РАБОТНА СРЕДИНА

Мерењата во работна средина се вршат согласно член 34 од Законот за безбедност и здравје при работа. ДУ ПРОРИСК ДООЕЛ има овластување за следните мерења:

  • Микроклима
  • Осветленост
  • Бучава
  • Вибрации
  • Нејонизирачки зрачења
  • Прашина
  • Аноргански гасови и пареи
  • Органски гасови и пареи

merenja

Мерењата се изведуваат согласно законската регулатива во Р.Македонија како и европските стандарди во зависност од типот на мерењата.

Опремата со која се вршат мерењата соодветствува на барањата на стандардите на ЕУ.

При мерењата се користат најсовремени постапки се со цел правилно детектирање на штетностите во работната средина.

Мерењата во зависност од типот на работниот процес и можноста да се појави одредена штетност можат да бидат моментални, за време на траење на процесот, целодневни како и неделни.

Во последно време како една од методите со која се добива најреалната изложеност на вработените ја користиме персоналната дозиметрија за најголем дел од штетностите.

За извршените мерења се издава стручен наод чија содржина зависи од типот на мерењата.

За нас

ДУ ПРОРИСК ДООЕЛ – Илинден е друштво чија дејност е исклучиво безбедноста при работа и дејности тесно поврзани со неа како што се заштитата од пожари и заштитата и спасувањето од природни несреќи.

 

Контакт

Тел. 00 389 2 2549 689
Моб. +389 71 352 450
 

ул. 852 бр. 62 (Комплекс Газела) 
Скопје, Р. Македонија
 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.